2.SINIFLAR YERLİ MALINI ANLATTI

Tarih: 22 Aralık 2012

“Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı”

İlkokul 2. sınıf öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri Ramiye ERSOY ve branş öğretmenleri ile birlikte Ekim ayında “Dengeli Beslenme Projesi” başlattılar. Adım adım gerçekleştirdikleri bu projelerini de “Yerli malı Haftası” sebebiyle hem öğretmenlerine hem de velilerine sundular.

“Besin Avcıları” isimli tiyatral sunumla başladıkları etkinlik sunumunda sadece öğrendiklerini aktarmakla kalmayıp, izleyenlere eğlenceli dakikalar da yaşattılar. İngilizce ve Türkçe şarkılarla sonlandırdıkları sunumdan sonra velileriyle birlikte yemekhanede hem yerli malı yiyecekleri yediler hem de günün anlam ve önemini ne kadar iyi anladıklarını velilerine anlattılar.

İlkokul 2.sınıf öğrencilerimiz, beslenme üzerine yaptıkları bu projeyi 27 Nisan 2013 tarihinde velilerin katılımıyla farklı bir etkinlikle sonladıracaklar. Böylelikle 2 döneme yakın bir sürede hem doğru beslenmeyi hem de yerli malının kullanımının faydalarını öğrenip hayatlarında uygulamaya koyabilecekler.